вто. Сеп 29th, 2020

ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

ВМРО-ДПМНЕ изразува сочуство за загубата на Мазлум Хасан

1 мин читање

ВМРО-ДПМНЕ изразува сочувство за загубата на Мазлум Хасан, поранешен градоначалник на општина Центар Жупа.

Неговото заминување е од непроценлива загуба за неговото семејство, неговите пријатели. Заминувањето на Хасан е загуба и за турската заедница во Македонија.ВМРО-ДПМНЕ соработуваше со Хасан за време на неговиот мандат, а Хасан беше и наш голем пријател. Тој со својот ангажман има придонес за развојот на Центар Жупа и целиот регион, промоција на културата и традицијата од тој дел на нашата земја, стои во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ