пет. Јун 5th, 2020

Се е трач но има и вистина

Дали ќе биде успешна новата терапија за ковид-19 ќе се знае по една недела

1 мин читање

Новата терапија им е дадена на сите кај кои е индицирана согласно проверките на функцијата на срцето, како на пациентите на Инфективната клиника, така и кај сите што се на домашно лекување.

– Во однос на успешноста мислам дека е рано да се каже, треба да поминат неколку денови. Се очекуваат првите резултати 5-7 дена по приемот на терапијата – рече министерот за здравство Венко Филипче.

Од утре почнува со организација на работата и Клиниката за кожни болести каде ќе се воспостави системот со амбуланти.

-Утре ќе бидат готови тестовите на вработените во Заводот за рехабилитација во Козле и ќе информираме најдоцна до вторник како ќе функционра Заводот. Најверојатно само амбулантски – рече Филипче.

Тој најави дека слепите лица кои работат во Заводот за рехабилитација во Козле може да бидат ослободени сега кога ќе има реструктуирање на работата во Заводот.