сре. Јун 3rd, 2020

Се е трач но има и вистина

Охрид полн со туристи, но и со глутници бездомни кучиња: Општинските власти немаат решение за проблемот

Главниот туристички центар окупиран од кучиња скитници.

Десетина кучиња постојано лаат и ги вознемируваат охриѓани и туристите.

Граѓаните се жалат на глутниците, кои ги има речиси насекаде на Градскиот плоштад, по чаршијата, парковите и улиците.\

Општинските власти и покрај најавите, за жал не најдоа сериозно решение за овој проблем.

Извор: ОХРИД 24