вто. Јул 7th, 2020

ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

Поранешниот европски специјалист за вируси Ана Глигич со детаљи за Корона Вирусот и вистинската слика за него

Во време кога владее пандемија предизвикана од Ковид 19 или Корона Вирусот, барајќи информации или статистика на заболени од истиот вирус, Ковид 19 налетавме на едно видео кое го снимиле нашите колеги од Н1 телевизија каде најпознатата жена и европски вирусолог меѓународно призната Ана Глигич прецизно ни објснаува за тоа како се шири Корона Висрус. Ана Глигич долгогодишен експерт вирусолог кој долги години поминала во престрижната лаболаторија Торлак во Београд која во девеесетитегодини прва го пронашла и изолирала најсмртоносниот Марбург Вирус, а за време на владеењето со пандемијата на Вариола во 1972 година била шеф на националната лаболаторија во тогашната СФРЈ