вто. Јул 7th, 2020

ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

Само еден процент од популацијата може да видат животно на фотографијата- проверете дали сте вие еден од нив

Во последно време, различни видови на оптичка илузија ги преплавија социјалните мрежи и многумина се запрашуваат како всушност се направени и како предизвикуваат такви ефекти за нашето око, кои се граничат со магија.

Една слика се појави на интернет, а специфична е по тоа дека само едне посто од популацијата може да видат животно на неа.

Оваа фотографија се заоснова на Меккологов ефект, кој настанува после долго гледање во разнобојни линии неколку минути, важиот мозок почнува да гледа траги од розево и некои други бои додека гледате во црно беллите линии или може да го видите скриениот облик.

Ако ја искривите главата за 20 степени може да го подобрите визуелниот ефект, а колку повеќе гледате во сликата толку ефектот подолго трае.