Охрид полн со туристи, но и со глутници бездомни кучиња: Општинските власти немаат решение за проблемот

Главниот туристички центар окупиран од кучиња скитници. Десетина кучиња постојано лаат и ги вознемируваат охриѓани и туристите. Граѓаните се жалат

Повеќе

Седум години Критична маса во Скопје

Под мотото „Револуција без институционална револуција“ денеска од плоштад „Македонија“ ќе се одржи 81-та велосипедска Критична маса во Скопје, со која иницијативата „НаТочак“

Повеќе

Тозиевски: Ова е трагичната судбина на преспанското јаболко, кога половина свет гладува ние сме принудени да фрламе храна, макотрпно и со многу љубов произведена

Ова е трагичната судбина на преспанското јаболко, кога половина свет гладува ние сме принудени да фрламе храна, макотрпно и со

Повеќе

ОК на ВМРО-ДПМНЕ Прилеп: Негрижата и неработењето на СДСМ и Јованоски, го враќаат Прилеп 15 години наназад

Фонтаните, хортикултурното уредување и чистотата беа препознатлив знак за градот во изминатите години, а денеска, благодарение на негрижата и неработењето

Повеќе