ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

ТРАЧ МУАБЕТИ > Општини > Битола утринава најзагаден град во Европа

Битола утринава најзагаден град во Европа

Мерењата во 9 часот утринава, покажаа дека Битола е најзагедниот град во Европа со најмногу ПМ10 честички.

Меѓу најзагадениве утринава беше и Скопје, но многу повеќе загаденост има Битола каде што буквално не се дише.

Околу 10 часот најзагаден град беше Тузла во Босна и Херцеговина.

Алармантно утринава беше и во турскиот град Анкара.