чет. Окт 1st, 2020

ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

Бугарија ќе исчезне до 2029 година, 50.000 американски агенти ќе ја уништат

1 мин читање

Апокалиптична прогноза на проф. Нако Стефанов:

Во Бугарија има над 50.000 странски агенти, финансирани од фондации како што се Америка за Бугарија и Отворено општество. Според професорот Нако Стефанов, цитиран од веб-страницата на предводникот Бургас. Според него, Бугарија ќе исчезне до 2029 година, Полска ќе стане суперсила што ќе ја зафати цела Централна Европа и ќе го граничи Дунав со Турција. Тој ја разви својата теза на 5-та Национална конференција „Земја, бугарска света и божествена – величието на бугарскиот дух“, што се одржа во Бургас.

„Тие се обидуваат да нè претворат во биомаса, луѓе кои не се сеќаваат на нивниот пол и јазик. Ни треба духовна и интелектуална револуција, која треба да започне еден час порано за да се сочува Бугарија “, рече професорот Стефанов во обраќањето пред Комората.

Според него, патот до спасението е обновување на земјоделството и реиндустријализација на државата на целосно иновативна основа, користејќи традиционални братски пазари.

Проф. Нако Стефанов истакна дека планот за бришење на Бугарија е губење на контролата врз клучните индустрии како што е енергијата. Златото е другиот клучен сектор каде губиме милиони, додаде Стефанов. „Ние сме во топ 3 те на Европа за рударство на злато и не освојуваме скоро ништо. Во Африка, 15% од произведеното злато е оставено на земјата, а само 2% овде. Што вели тоа? “, Реторички прашал научникот.

Извор: epicentar.bg