ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

Велат не нема, ама еве сме! испеана од срцето во срцето на Грција, Егејскиот дел на Македонија

1 мин читање

По повод Божиќ во Пазар (или Јаница
на грчки ) се одржа традиционалното дружење на Македонците од Егејска Македонија. Гостите ги забавуваше групата „Македонски мерак” од Крушаре (или на грчки Амбелјес).

На настанот беше присутен и македонскиот естраден уметник Влатко Миладиновски, кој со огромно задоволство ја отпеа својата песна „Велат не нема ама еве сме” која е исполнета со патриотизам и е наменета токму за Македонците од Егејскиот дел на Македонија.

Со огромна позитивна енергија и патриотизам, Македонците од Егејска Македонија, преку песна и оро испратија силна порака до своите угнетувачи, олицетворени во грчката држава, како и домашните квислизни кои го потпишаа срамниот, понижувачки и самоуништувачки Договор од Преспа.

Popular Macedonian singer Vlatko Miladinovski sang at a Christmas concert in Aegean Macedonia, in today’s Greece. He sang a song titled “They say we do not exist, but here we are.” He gave us goosebumps and had to share it! #ProudtobeMacedonian

Λένε ότι δεν υπάρχουμε αλλά εμείς εδώ είμαστε. Από την εμφάνιση του VLATKO MILADINOVSKI στον ετήσιο χορό των Μακεδόνων της Μαρίνας Νάουσας.“, стои во Фејсбук објавата на United Macedonian Diaspora (Обединета Македонска Дијаспора) кои објавувајќи го видеото напишаа на македонски, англиски и грчки јазик.

Велат не нема, ама еве сме! испеана во Егејска Македонија

На Божичен концерт во Егејска Македонија, Влатко Миладиновски ја испеа Велат не нема, ама еве сме. Да се наежиш! Горди Македонци! Popular Macedonian singer Vlatko Miladinovski sang at a Christmas concert in Aegean Macedonia, in today's Greece. He sang a song titled "They say we do not exist, but here we are." He gave us goosebumps and had to share it! #ProudtobeMacedonianΛένε ότι δεν υπάρχουμε αλλά εμείς εδώ είμαστε. Από την εμφάνιση του VLATKO MILADINOVSKI στον ετήσιο χορό των Μακεδόνων της Μαρίνας Νάουσας.

Posted by United Macedonian Diaspora on Thursday, December 27, 2018

Извор: Јавно.мк

Ве молиме пратете не и стиснете лајк:
error20
fb-share-icon0