ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

ТРАЧ МУАБЕТИ > Вести од светот > Германските власти конфискуваа милиони евра во истрага за руска шема за перење пари

Германските власти конфискуваа милиони евра во истрага за руска шема за перење пари

Германските власти соопштија дека конфискувале имот вреден 40 милиони евра и милиони евра во кеш за време на истрага поврзана со голема руска шема за перење пари.

Федерални истражители и обвинители од Минхен тврдат дека конфискуваниот недвижен имот се наоѓа во централна и јужна Германија.

Истрагата траела три години против три лица чии имиња не се соопштени.

Околу 6,7 милиони евра биле запленети од германски банки и уште 11,2 милиони евра од банка во Латвија. Според обвинителите, приходите од руската шема за перење пари биле инвестирани во скапи недвижни имоти во Германија.