ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

Глоба за газдите ако денес не ви исплатат: Колку пари треба да земете за К-15?

1 мин читање

Денеска е последниот ден газдите од приватниот сектор на вработените да им исплатат к-15.

Според законот на вработените им следува годишен регрес за годишен одмор или К-15, во износ од минимални 9.610 денари.

Вработените во јавните институции се уште немаат право на К-15 .

Услов кој треба да се исполни за регресот за годишен одмор е работникот да работел најмалку 6 месеци во календарската година кај ист работодавач.

При состојба кога не е донесена одлука за висината работодавецот има обврска да ги исплати максималните износи предвидени со Колективниот договор на ниво на работодавец.

Ве молиме пратете не и стиснете лајк:
error20
fb-share-icon0