ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

ТРАЧ МУАБЕТИ > Култура > Завршува одбележувањето на Европските денови на културното наследство

Завршува одбележувањето на Европските денови на културното наследство

Музејот на Македонија денеска организира завршен настан од одбележувањето на Европските денови на културното наследство.

На настанот ќе се одржи презентација за организрањето манифестација во Словенија и ќе биде отворена изложба „Европските денови на културното наследство во Словенија низ плакати“.

Ќе  биде одржана и презентација: „Интерпретирање на наследството“ и ќе бидат доделени благодарници на институции и поединци за учеството во манифестацијата.

– Настанот се организира со цел да се прошират сознанијата за различните начини на реализација на овој проект во различни европски земји, но и во знак на благодарност на локалните организатори за учеството во манифестацијата, соопшти Музејот на Македонија.

МИА