ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

ТРАЧ МУАБЕТИ > Вести од светот > За безбедноста на Москва во текот на празниците ангажирани 40.000 лица

За безбедноста на Москва во текот на празниците ангажирани 40.000 лица

Повеќе од 40.000 лица, меѓу кои полицајци, припадници на руската Националната гарда и вработените во приватните фирми за обезбедување ќе се грижат за безбедноста во Москва во периодот од 31 декември до 8 јануари.

За безбедноста во Москва вечерва ќе се ангажиран над 11.000 лица, од кои 3.300 полицајци и 3.400 припадници на Националната гарда.

На полицијата во Москва денеска ќе и помагаат и 75 кучиња.