ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

ТРАЧ МУАБЕТИ > Македонија > Извршена обљуба врз лице со тешка интелектуална попреченост, насилниот чин го снимале повеќе лица

Извршена обљуба врз лице со тешка интелектуална попреченост, насилниот чин го снимале повеќе лица

На 18.02.2019 З.К (44) од с.Кукуречани, пријавил дека пред неколку дена во с.Кукуречани, врз неговиот син С.К., кој е лице со тешка интелектуална попреченост, била извршена обљуба од страна на лицето П.К., кое исто така било лице со тешка интелектуална попреченост, а тоа било снимено со мобилен телефон од страна на други лица.

Веднаш се преземени соодветни мерки и од слобода е лишен А.Т. (19) од с.Габалавци, кој е задржан во СВР Битола и против него ќе биде поднесена соодветна кривична пријава.

Се презмеаат и дополнителни мерки во врска со случајот.