ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

ТРАЧ МУАБЕТИ > Живот и Стил > Има 187 години: Ова е најстарото животно во светот

Има 187 години: Ова е најстарото животно во светот

Џонатан со текот на времето стана икона, а своите денови ги поминува јадејќи и излежувајќи се во вилата на гувернерот.

Според Унилад, животното има точно 187 години, а неговиот најдобар пријател, втората најстара желка на островот, се вика Дејвид и има само 80 години.

Колку е популарно животното покажува фактот дека неговиот лик е на грбот на монетата во земјата.

Пред неколку години имал здравствени проблеми, но по спроведената диета закрепнал и сега повторно е моќна желка