ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

Источна Македонија е целосно запоставена од оваа Влада, нема никакви проекти за Истокот

Со жалење можеме да констатираме дека со оваа Влада на СДСМ и Зоран Заев, Источна Македонија, кога станува збор за проекти и дела е буквално ставена на црна листа. Ништо не е предвидено за Источна Македонија исто како што ништо од Владата не е предвидено да се прави и работи во Скопје за да се покрие тоталната неспособност, дебакл и фијасно на градоначалникот Петре Шилегов.

Ништо не е предвидени нути да се работи во Западна Македонија во делот на Гостивар кој што исто така е ставен на црна листа во Тетово и тетовско одбиени се нашите амандмани за Дебар и дебарско.

Одбиени се нашите амандмани за Пелагонија, за Битола и битолскот крај, за Прилеп и прилепскиот крај. Одбиение се нашите амандмани за Повардарието и за цела низа општини во тој дел.

Уште една со жалење можам да констатирам дека во наредната 2019 година кога оваа Влада ќе потроши најмногу пари и најмногу средства исцедени од граѓаните на Република Македонија во историјата, ништо нема да се направи, ниту во Источна Македонија, ниту во Скопје каде што го имаме најлошиот градоначалник во историајта на Скопје, Петре Шилегов.

Огромни средства се трошат, нашите амандмани се одбиваат, а станува збор за издржани проекти поддржани од граѓаните, а во исто време целата економија е во надолна линија и не се реалзиираат проекти.

Ве молиме пратете не и стиснете лајк:
error20
fb-share-icon0