ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

Како да ја сакаш девојката со диво срце?

Сакај ја диво.

Таа наоѓа сила во нејзината независност и собира самодоверба од нејзината љубопитност и желба за авантура. Таа се чувствува жива кога има можност да истражува, кога може да го почувствува песокот на нејзините стопала, кога може да зборува со странци и кога може да биде сама и да се изгуби во своите мисли. Таа верува во страста и слободата.

Дозволи и да се чувствува сигурно во твоите прегратки, но не ја гуши премногу. Дозволи и да диши сопствен воздух, да се бори со своите дмеони, да ги брка своите страсти. Биди покрај неа и направи го истото.

Таа ќе те сака и ќе ти дозволи да влезеш во нејзиниот живот. Но, таа не сака ништо повеќе од тоа да ја задржи својата индивидуалност, да не мора да се менува заради друга личност. Но, таа ќе те сака највеќе на светот.

Не се обидувај да ја контролираш.

Оваа девојка е дива. Таа не сака да ги следи правилата, таа не сака да живее сигурен и досаден живот, таа не сака да им слугува на општествените правила.

Не се обидувај да ја контролираш. Немој ни да се осмелиш да и кажеш дека нејзината перспектива е погрешна. Не ја прекинувај кога зборува за своите искуства и не се обидувај да ја смениш. Сакај ја таква каква што е и дозволи да те сака.

Таа не се плаши да чувствува. Таа не се плаши да се изрази. Научи го тоа од неа. Биди со неа, и дозволи и да те сака силно.

Ве молиме пратете не и стиснете лајк:
error20
fb-share-icon0