ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

ТРАЧ МУАБЕТИ > Вести > Карпош и Миладиновци утрово најзагадени во Скопје, Куманово најзагаден град во Македонија

Карпош и Миладиновци утрово најзагадени во Скопје, Куманово најзагаден град во Македонија

Веднаш откако завршија врнежливите денови, во главниот град се врати виокото загадување речиси во сите општини.

Така утрово најзагаден воздух дишат жителите на Миладиновци – 94 микрограми ПМ 10 честички на метар кубен, а веднаш зад него е Карпош со 84.

Ситуацијата не е ништо подобра ниту кај Ректорат, каде што речиси секој ден загадеувањето е над дозволената граница.

На државно ниво лидер во загаденост денеска е Куманово каде присутството на ПМ 10 честички на метар кубен е 125.