чет. Окт 1st, 2020

ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

Кеворк Кеворкиан: Шпиони и трговци со луѓе

1 мин читање

Инаку, ние сме земја во која најмногу се слушаат отпадниците и бунтовниците

Какво влијание има врз нас соработката со Америка? Какви луѓе се користат – и колку тие го почитуваат бугарското општество?

Според шпионските практики, Руски човек треба да биде Соломон Паси: тој толку силно го храни егото на Американците и толку силно ја критикува Русија но затоа што има совршено алиби и никој нема да се сомнева во него.

Тој, исто така, ја презеде улогата на главен јавен трговец на САД и на американско влијание.

Целосно погоден за Русите. Ако не мислеа на него, тогаш ќе заминеа на пауза.

Како трговец на  влијанието, ефикасноста од лобирањето на Соломон е некаде под нулата.

Тој се самоубива дури и кога ја изговара својата незгодна фраза, „Еби го своето православие“ – уште подобро затоа што ја изговора лажен Евреин.

Патем, православното пеење е исто така добро алиби за еден руски приврзаник.

Што е со другите трговци на влијание? Која е нивната улога?

Меѓу нив има сериозни луѓе кои прават важна работа затоа што ни ги откриваат вистинските вредности на една земја, што воопшто не е лесно – особено кога станува збор за одлични земји како САД и Русија.

Јас ги нарекувам „посредници“ – несебични лица кои не продаваат лаги или фабрикувани заговори.

Во денешна Бугарија, секој може да биде американски или кој било друг шпион – доволно е да имате неколку озборувања, дека ве частат во кафулињата во Софија.

Сепак, малкумина се посредници – затоа што нивната улога е многу посложена и одговорна. Тие, посредуваат без претерување, и се фактори на иднината.

Имав шанса постојано да презентирам вакви медијатори секоја недела. За време на војната во Ирак беше од големо значење да се слушнат гласовите на, пример, светските шампиони како Гор Видал и Чомски.

Така направи и бригадниот генерал Марк Кимит, заменик командант на воените операции во Ирак, портпарол на американската војска – среде скандалот со тортура во затворот Абу Гариб.

Генералот ни остави одличен пример за пристојна отвореност и веднаш беше прифатен од бугарската јавност.

Ова е неопходен пренос на влијание за збунетата земја како Бугарија.

Со баналности и верни испади не можете да ја завршите работата – а токму тоа е пристапот на подлизурковците овде.

И заради ова, американската трговија стабилно опаѓа со години, оставена во рацете на безнадежните интереси.

Руското влијание во трговијата нема таков проблем, дури и не и требаат посебни напори.

Тие го поддржуваат исфрлањето на будали од секој калибар.

Доволно е, на пример, да не ја спомнуваме Русија на 3 март или да ги фалсификуваме зборовите на Левски со тоа што брутално ќе ги упатиш кон Русија – и ти си спремен, си ставил коњски дози на стероиди во русофилизам.

Плевнелиев има непроценлив кредит за одржување на рускиот сообраќај, како да му се плаќаше специјално за постојано да ја силува неговата латера, тој беше – и сè уште е – омиленото поминување на времето на просечниот Бугарин.

Сиромашен, толку многу што сакаше да му се допадне на русофобите – се обиде да биде како кловн од трета класа ангажиран да го замени титуларот.

Но, што е со нашите мали нешта, кога пред неколку месеци дури и шефот на НАТО не помисли на придонесот на Советската Русија во поразот на Хитлеризмот.

Бугарите исто така се израснати со руска култура – нема потреба конкретно да се охрабри нивниот интерес за тоа.

Политиката во тие „години“, за сите свои мајмуни, не можеше да ја спречи нивната руска духовност досега, тие прочитаа сè, од Достоевски, преку Андреј Бели до Шукшин.

И склерозните старешини во Кремлин не можеа да го заматуваат овој допир – трговија.

Ниту нашиот бонсаи тука а тие се предозираа со бугарско-советското пријателство, но народот читаше и не седеше со скрстени раце.

Сега е поинаку. Тие кренаа прашина за филмот Чернобил. Добро сепак, се ежиме од зборот од помислата на Чернобил.

Еве, ова е класичен хибриден напад да ти пукне главата од сето тоа и полека да си умираш.

Фактите. За време на 78-дневната кампања за Југославија, авијацијата на НАТО изврши 38.000 борбени мисии, од кои повеќе од 10 000 за бомбашки напади. Лансирани се три илјади крстаречки ракети и испукани се 80.000 тони бомби, вклучително и оние со осиромашен ураниум.

Загинаа околу 4.000 луѓе, а околу 10.000 беа повредени, од кои две третини од нив се цивили. Штетата се проценува на околу 100 милијарди долари.

За време на бомбардирањето беа фрлени 15 тони осиромашен ураниум.

Долги години се молчи дека ова предизвикало вистинска хуманитарна и еколошка катастрофа, особено во Бујановац и Врање.

До 18.000 српски државјани починале од рак, а други 30.000 починале меѓу 2001 и 2010 година.

Дали ќе бидете руски агент ако ги споменете овие информации? Или, дали е тоа фер брокер кој го привлекува вниманието на денешните генерации на некои срамни факти, незгодни за голема земја?

Какво влијание има врз нас соработката со Америка? Какви луѓе се користат – и колку тие го почитуваат бугарското општество?

Фрлив еден поглед на коментарите на веб-страницата на БЛИТЗ под изјавата на Соломон за скандалот со шпионите  кој моментално се 265, вистински хорор, просто да експлодираш.

Или можете да кажете „Еби му мајката на бугарски народ“ ако сте некој како Соломон.

Јасни сме нели?

Напредокот во НРА покажа дека за никој не сме проблем.

Тогаш кои се шпионите за Американците или Русите тука?  Што да се направи, најнапред, за да им непријатно за да се откријат.

Честопати, таканаречените трговци ги создаваат шпионите.

На пример, кога Поптодорова со задоволство се декларираше како еден од главните агенти на влијанието на САД, публиката секогаш се сеќава на моментот кога таа го приватизираше  аеродромот во Варшава.

Можеби ќе бидат потребни години со цел да се изгради угледот и репутацијата на вашиот „човек“, но таков агент може да го собори за неколку минути.

Бугарија е разбиен двор, нема што да се шпионира.

И нашите агли се јасни, тие се подготвени да носат два панталони во исто време за да ги извлечат, или пред Американците или пред Русите.

Тогаш, каква е корист од шпионите?

Можете да барате тајни во земја каде што има тајни.

На русофилизмот не му требаат инјекции.

Но, Американците некако треба да се почитуваат.

Важно е да не се создаваат вештачки судири помеѓу двата народа.

Русите покажаа некаква изложба за Втората војна – а некои лажни американски шверцери дигнаа врева, што им додадоа дополнителна енергија на русофилите.

Мора да бидете комплетен идиот за да не признаете дека Русите ја ослободија Европа, а Денот на победата стана Ден на Европа, откако зачудените Европејци си дојдоа на себе.

Што сакаат некои типови, некако да ја искриват оваа вистина, што што им пречи тоа? Кој го запре Хитлер?

Секој што сака да има сериозено, и квалитетно влијание кај нас, треба да биде свесен за менталитетот на Народот.

Русофилизмот е општо поставен  да, сепак, тоа не го расипува споменот на американските пилоти во Софија.

И тоа не им излегува од нивните глави.

И овие се истите американски пилоти кои не ја ослободија Софија, но го израмнија поголемиот  дел од земјата, тие не ја претворија во полиња за компири, по барање на Черчил.

Во бугарското општество постои култура која не толерира, дури и не ги сака, трговците со дрога на и влијание.

Ова мора да се почитува.

Оваа култура понекогаш може да биде поттикната од некои митови или од недоволно точни толкувања на Историјата.

Но, тоа постои – и со осиромашен ураниум не можете да го промените.

Дури и за време на железната завеса, луѓето некако стигнаа до вистината.

Сепак, сегашните шверцери – од друга страна – се подготвени да ја демонизираат и да ја отфрлат во секоја прилика. Затоа, нивната трговија е исто така непродуктивна.

Инаку, ние сме земја во која најмногу се слушаат отпадниците и бунтовниците.

И тие можат да го загрозат се она што сме постигнале.

Патем дали шпионите – од двете страни на Маглата – знаат кој ќе ја остави ББ како нивни наследник?

Дали можат да ги продадат овие информации?

Покојниот „шеф“ Илија Павлов имал зелен картон, ако не и американски пасош, и живеел во Вирџинија, скоро сосед на Лангли.

И Лили Иванова мораше да почека три пати во редот во амбасадата на САД за виза.

Оваа приказна чија трговија ја потхранува?

Ние сме мешана држава – во секој поглед.

Човекот постојано се издигнува да биде признат како прв американско-филозоф  колку што луѓето можеби се сеќаваат, тој сакаше да излегува во весниците, да се забавува, пред очите на сите.

Сепак, тоа не беше од љубопитство.

Еј, ваквите приказни го придружуваат најславниот период на сезонската американофилија.

Лесно е за Русите – нивните шпиони можат безбедно да се кријат во изобилије на русофилот.

И нивните американски колеги – Путин ги нарекува „партнери“, барем десетици пати користејќи го Оливер Стоун – мора да се кријат меѓу групата љубопитници .

Но, инаку, ако ги дознаете нивните имиња еден ден, гром ке ве удри од ведро небо.

Пред некое време, еден пратеник ми раскажуваше надуен како мисирка, но трезен – како го поканија во амбасадата на САД и збор по збор дали да потпише декларација за соработка.

„Апсолутно тајна“, рече тој.

„А ти? Наивно прашав.

„Па, јас веќе сум во игра“, рече тој.

И јас си реков дека ако, Американците навистина се свртат кон некој како него, тие веројатно имаат намера да ја шутнат Бугарија.

www.kevorkkevorkian.com ШПИОНИ И ТРАФИКАНТИСпоред шпионските практики, човек на руснаците би трябвало да бъде Соломон…

Gepostet von Кеворк Кеворкян am Donnerstag, 19. September 2019

Извор:epicentar.bg