ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

ТРАЧ МУАБЕТИ > Љубов и секс > Колку е сексот за една вечер добар за менталното здравје?

Колку е сексот за една вечер добар за менталното здравје?

Сексот во врска го подобрува здравјето на кардиоваскуларниот систем, ја намалува депресијата и го подобрува имунитетот. Но, дали важи истото и кога станува збор за секс за една вечер?

Истражувањата често ги поврзуваат повремените сексуални односи со грижа на совест, ниска самодоверба и психички немир, особено кај жените. Додека мажите жалат за сексот што го пропуштиле, жените често жалат за сексот за една вечер.

Ова го потврдува истражување направено на оваа тема во Канада. Мажите најчесто жалат од физички причини, на пример затоа што нивниот партнер не е доволно привлечен. Жените изразиле жалење бидејќи подоцна се покајале и се обвинувале себе си затоа што се согласиле на секс за една вечер.

Истражувањата имаат различни дефиниции за секс за една вечер, од секс со личност која ја познавате помалку од 24 часа до пријател со привилегии.

Некои од овие истражувања покажале дека и мажите и жените се чувствуваат депресивно, осамено и искористено по овие средби, а други покажале дека овој чин предизвикува повеќе позитивни отколку негативни емоции. Психолозите тврдат дека сексот за една вечер може да ја подобри општата состојба зголемувајќи ги самодовербата, сексуалното задоволство и чувството дека сте сакани.

Мажите и жените различно го доживуваат сексот за една вечер, но крајниот заклучок е да не се впуштате во ова доколку сакате повторно да ја видите истата личност.