ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

ТРАЧ МУАБЕТИ > Вести > КОЛУМНА НА МАРТИНА АНТИЌ: Луна парк

КОЛУМНА НА МАРТИНА АНТИЌ: Луна парк

1 мин читање

Е, уште луна паркот да го завршиме и комотно можеме да заклучиме дека Скопје блеска. Да да, оној Луна парк кој пред 2 години, го започна претходниот градоначалник Коце Трајановски. Мора да напоменам дека најавениот нов Луна парк всушност не е Луна парк туку забавен парк со навистина оригинално име „Светот“, односно исто е ама не е исто.

Ова го пишува Мартина Антиќ во својата колумна објавена на „Денешен“.

Бидејќи Шилегов ги изреализира сите проекти од неговата програма („тунел под Кале“, „зип-лајн“, „Град без смог“, „Скопје вело град“ итн.), а има уште добри две годни до завршување на мандатот одлучил да ги реализира и проектите кои што неговиот претходник немал време да ги заврши, што секако е за пофалба. Сè што е добро и потребно за градот треба да се направи без разлика дали истото е започнато од некоја претходна режимска власт.

Во овој контекст секако дека треба да имаме разбирање за фактот дека Луна паркот кој го најави Петре ќе чини 4,5 милиони евра повеќе од оној кој што го започна Коце, сепак се пројдени две години и нормално е цените да одат нагоре и сè да чини повеќе од претходно. Притоа, мора да напоменам дека овој износ е и со заштедата која е направена со набавката на 7 реквизити од предвидените 24 од страна на претходната власт, инаку би чинел многу повеќе.

Целата колумна прочитајте ја на „Денешен“.