ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

ТРАЧ МУАБЕТИ > Вести од светот > Кон крајот на 21. век ќе настапат неподносливо топли лета

Кон крајот на 21. век ќе настапат неподносливо топли лета

До крајот од овој век ќе има драстични климатски промени на Земјата, тврдат група научници од Технолошкиот институт на Масачусетс (МИТ).

Глобалното затоплување ќе предизвика летните месеци да станат неподносливо жешки и без воздушни струења. Како резултат на тоа, воздушните маси нема да се мешаат и разнесуваат, а смогот сѐ повеќе ќе се задржува над градовите.

Силата на циклоните значително ќе се намали, а силните грмотевици, поројните дождови и бури ќе станат почеста појава.

Секој дополнителен степен на земјината температурата на воздухот ќе ја зголемува и смртноста.

Во моментов, научниците сè уште немаат план за избегнување на овие мрачни сценарија, а не е исклучено и наредниве децении населението на Планетата да се намали.