ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

ТРАЧ МУАБЕТИ > Живот и Стил > Магијата наречена харизма: Како да ги шармирате луѓето околу вас?

Магијата наречена харизма: Како да ги шармирате луѓето околу вас?

Сите знаеме по една личност која кога ќе влезе во просторијата, сè е поинаку. Се прашуваме зошто се толку познати и обожавани од другите. Тие поседуваат шарм и харизма. Но, која е нивната тајна?

Немојте да бидете напнати и нервозни

Шармантните луѓе се ретко нервозни и напнати. Тие имаат самодоверба, а изгледа како некои да се родени со неа. Но, тоа исто така се учи. Првиот чекор е да се опуштите и да не се плашите од тоа што ќе се случи. Дозволете си да бидете тоа што сте. Луѓето го сакаат тоа.

Зборувајте за работите кои ви значат

Ако не сте 100% заинтересирани за нешто, тоа се забележува. Од друга страна пак, кога за нешто зборувате со страст, таквата енергија се забележува и луѓето ја ценат. Страста му дава моќ и значење на она што го кажува и тоа ги привлекува луѓето околу вас.

Слушајте ги другите

Никогаш нема да делувате шармантно ако само вие зборувате. Така ќе изгледате само надмено. Дозволете им на другите луѓе да се искажат и внимателно слушајте ги. Харизмата значи и да направите другите луѓе да се чувствуваат важни.

Покажете ја вашата смисла за хумор

Не мора да изигрувате кловн, туку само бидете опуштени и дозволете си да се шалите за работите со кои вообичаено се шалите или за кои се смеете. Смислата за хумор и харизмата одат заедно, рака под рака.

Говор на телото

Не дозволувајте тоа што имате да го кажете да оди само преку вашите зборови, туку користете и го својот говор на телото. Вашите гестови и начин на држење исто така испраќаат силна порака.

Запаметете ги имињата на луѓето

Тоа значи дека луѓето ви значат и дека сакате да запаметите важни детали за нив. Ги прави луѓето да се чувствуваат важни кога се околу вас.