ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

Маж кој 5 години ги проучувал богатите луѓе открил дека тие секогаш ги избегнуваат овие личности

Не залудно рекле „Со кого си, таков си“. Во суштина, пријателствата може да имаат големо влијание врз вашиот успех.

Томас К. Корли цели 5 години истражувал богати луѓе и открил дека тие по секоја цена избегнуваат само еден тип на луѓе, а тоа се песимистите.

„Богатите луѓе се многу претпазливи околу тоа со кого се дружат. Ти си успешен онолку колку што се луѓето со кои се опкружуваш. Богатите луѓе секогаш сакаат да се дружат со луѓе кои имаат цели, амбиции, кои се оптимисти и ентузијасти и кои генерално имаат позитивен поглед на светот.“

86% од богатите луѓе во истражувањето се дружеле со луѓе кои се успешни или кои сакаат да бидат успешни. Од друга страна тие бегаат од отрови и негативни луѓе.

Долгорочниот успех е можен само ако имате позитивен поглед на светот.

Уште пред речиси еден век, новинарот Наполеон Хил извлекол слични заклучоци преку истражување на 500 милионери. Тој во 1937 година рекол: „Човек не може да биде успешен ако се опкружува со негативни луѓе.“

Заклучокот е дека негативноста ќе ве спречи да биде успешни и сличните се препознаваат меѓу себе. Избегнувајте песимисти и продолжете да се дружите со оптимисти.

Ве молиме пратете не и стиснете лајк:
error20
fb-share-icon0