ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

Најдобар спортист за 2018 година во Кавадарци е Благица Колева-џудист

1 мин читање

На посебна свеченост денеска во Општинската сала беше извршен изборот и прогласени најдобрите спортисти на Кавадарци за 2018 година. Се доделија многу награди и добро е што секој го најде своето место таму каде му припаѓа. Некои можеби се и незадоволни, но се е тоа дел од ова манифестација, која има единствена цел да биде свеченост во која ке преовладува фер и чесна атмосвера, а спортските постигнувања на никој нема да можат да им бидат одземени.

Градоначалникот Митко Јанчев, кој им се обрати на сите присутни и беше дел од церемонијата на денешната свеченост, е задоволен што во Кавадарци спортот е на високо место во општеството и со право е горд на успесите на сите полиња на спортот. Тој се надева дека в година ке бидат постигнати уште поголеми успеси, а дека и тој и Советот мислат на развојот на спортот е поддршката што ја пружаат во делот на изградба и адаптирање на објекти и зголемите финасиски средства за сите спортови во Општината.Најдобар спортист за 2018 година е Благица Колева- џудист во Џудо клубот Кожувчанка, најдобар спортски колектив Карате клубот Сансаи, најдобар спортист со инвалидност Васил Росомански,најдобар спортски работник Трајче Димитриев од ГФК Тиквеш 1930.Еве ги и останатите наградени:ПЕХАРИ ЗА 2018 ГОДИНА1.НАЈДОБАР МЛАД СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА-ВЛАДАНКА АВРАМОВ 2.НАЈДОБАР МЛАДИНСКИ КЛУБ– Ж.К.К ТРОКАЛ М14

3.НАЈДОБАР СПОРТСКИ НОВИНАР – МИКИ ВИДЕНОВИЌ 4.НАСТАН НА ГОДИНАТА – БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО ВО ЏУДО за сениори-ки ( џудо клуб Кожувчанка) Кавадарци – БАЛКАНСКИ ШАМПИОНАТ ВО ВЕЛОСИПЕДИЗАМ ( Велосипедска Федерација на РМ ) 5.НАЈДОБАР СПОРТСКИ РАБОТНИК– ТРАЈЧЕ ДИМИТРИЕВ Г.ф.к Тиквеш 19306.НАЈДОБАР ТРЕНЕР

– ИВАНА АВРАМОВА Карате клуб Сансаи 7.НАЈДОБАР СПОРТСКИ КОЛЕКТИВ – КАРАТЕ КЛУБ САНСАИ 8. НАЈДОБАР СПОРТИСТ СО ИНВАЛИДНОСТ – ВАСИЛ РОСОМАНСКИ ( ПИНГ-ПОНГ )-СОЈУЗ ЗА СПОРТ И РЕКРЕАЦИЈА НА ИНВАЛИДИ КАВАДАРЦИ

9.СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА – БЛАГИЦА КОЛЕВ-ЏУДО КЛУБ КОЖУВЧАНКА

НАЈДОБРИ СЕНИОРИ ЗА 2018 година

1.НАЈДОБАР КОШАРКАР ПРЕДРАГ ПАЈИЌ К.К ФЕНИ2.НАЈДОБРА КОШАРКАРКА НИКОЛИНКА АНЕВА Ж.К.К ТРОКАЛ 3. НАЈДОБАР ФУДБАЛЕР СТОЈАН ПЕТКОВСКИ Г.Ф.К ТИКВЕШ1930 4.НАЈДОБАР ФУТСАЛ-ФУДБАЛЕР МИЛЕ ДИМОВ К.М.Ф ЦРНА РЕКА 5.НАЈДОБАР РАКОМЕТАР ОРДАНЧО ЛАЗОВ Г.Р.К ТИКВЕШ 2014 6. НАЈДОБАР АТЛЕТИЧАР ЃОРЃИ ИЛОВ А.К ТИКВЕШ 7.НАЈДОБАР КАРАТИСТ ПЕТАР КОСТОВ КАРАТЕ КЛУБ КАВАДАРЦИ 8.НАЈДОБАР ЏУДИСТ БЛАГИЦА КОЛЕВА Џ.К КОЖУВЧАНКА.

НАЈДОБРИ ЈУНИОРИ ЗА 2018година

1.НАЈДОБАР МЛАД КОШАРКАР ТОДОР ЗЛАТЕВ К.К ФЕНИ 2.НАЈДОБРА МЛАДА КОШАРКАРКА ЛИЛЕ МИТКОВА Ж.К.К ТРОКАЛ

3.НАЈДОБАР МЛАД КОШАРКАР АНДРЕЈ КОСТОВ К.К АКАДЕМИК 4.НАЈДОБАР МЛАД ФУДБАЛЕР ДАНАИЛ ТАСЕВ Г.Ф.К ТИКВЕШ 1930

5.НАЈДОБАР МЛАД ФУТСАЛ-ФУДБАЛЕР ДАРКО ТЕМЕЛКОВ К.М.Ф ЦРНА РЕКА 6.НАЈДОБАР МЛАД РАКОМЕТАР МАРТИН ДИМОВСКИ Г.Р.К. ТИКВЕШ 2014

7.НАЈДОБАР МЛАД СТРЕЛЕЦ ВИКТОРИЈА ТРАЈКОВСКА С. К. КАВАДАРЦИ 8.НАЈДОБАРА МЛАДА КАРАТИСТКА ВЛАДАНКА АВРАМОВА КАРАТЕ КЛУБ САНСАИ

9.НАЈДОБАР МЛАД КАРАТИСТ СЛОБОДАНЧЕ КОСТОВ КАРАТЕ КЛУБ ЕЛЕН ЕДЕН 10.НАЈДОБАР МЛАД ЏУДИСТ РОЗЕ МИЛКОВА ЏУДО КЛУБ КОЖУВЧАНКА

11.НАЈДОБРА МЛАДА ГИМНАСТИЧАРКА МАТЕЈА ЧУПАРКОСКА К.Г.С ПАРТИЗАН12.НАЈДОБАР МЛАД СПОРТСКИ РИБОЛОВЕЦ МИШЕ МИТРЕВ С.Р.К ОСКАР

13.НАЈДОБАР МЛАД НУРКАЧ РИСТЕ ДИНЕВ СПЕЛЕОНУРКАЧКИ КЛУБ ВРЕЛО

МЛАДИ И НАДЕЖНИ ТАЛЕНТИ ВО 2018 Година

ТАЛЕНТ ВО КОШАРКА ДАРКО ТОДОРОВСКИ К.К АКАДЕМИК,ТАЛЕНТ ВО РАКОМЕТ ЛАЗАР ИЛИЕВ Р.К ТИКВЕШ ЈУНИОРИ 2012, ТАЛЕНТ ВО КАРАТЕ ДАНКА СТОЈКОВА КАРАТЕ КЛУБ САНСАИ ,ТАЛЕНТ ВО ГИМНАСТИКА ЈУЛИЈА АНДОНОВА К.Г.С. ПАРТИЗАН , ТАЛЕНТ ВО ТЕНИС ПАВЕЛ МУКАЕТОВ ТЕНИСКИ КЛУБ ЦРНА РЕКА ,НАЈГОЛЕМ НАПРЕДОК ФИЛИП ПАНОВ ТЕНИСКИ КЛУБ ЦРНА РЕКА ,НАЈГОЛЕМ НАПРЕДОК ПЕТАР АВРАМОВ КАРАТЕ КЛУБ САНСАИ ,НАЈГОЛЕМ НАПРЕДОК ТОШЕ ПЕТРОВ ЏУДО КЛУБ КОЖУВЧАНКА.

Беа доделени и посебни благодарници на граѓани и спортисти за посебни заслуги за развој на спортот во Кавадарци.

БЛАГОДАРНИЦА добија:

– ЗА АМБАСАДОРИ НА СПОРТОТ ВО КАВАДАРЦИ1.ПЕТАР АНГЕЛОВ И ДАНИЕЛ МОЈСОВ

БАЛАГОДАРНИЦА ЗА РАЗВОЈ И ПОПУЛАРИЗАЦИЈА НА МАРАТОНСКО ПЛИВАЊЕ -БОШКО ИЛИЕВ

БЛАГОДАРНИЦА -ЗА ПРОМОЦИЈА НА СПОРТСКО РЕКРЕАТИВНО МАРАТОНСКО ТРЧАЊЕ -МЕРИДИАН АТЛЕТИК КЛУБ КАВАДАРЦИ

БЛАГОДАРНИЦА -ЗА НАЈМАСОВНО ЗДРУЖЕНИЕИ РАЗВОЈ НА УЧИЛИШНИОТ СПОРТ ВО КАВАДАРЦИ-СОЈУЗ НА УЧИЛИШЕН СПОРТ КАВАДАРЦИ

БЛАГОДАРНИЦА -ЗА РАЗВОЈ ПРОМОЦИЈА И ПОПУЛАРИЗАЦИЈА НА ВЕЛОСИПЕДИЗАМОТ ВО КАВАДАРЦИ-ТИКВЕШКИ ТОЧКАЏИИ ( ВО ЧЕСТ НА ТОШЕ ПРОЕСКИ )

БЛАГОДАРНИЦА -ЗА РАЗВОЈ ПРОМОЦИЈА И ПОПУЛАРИЗАЦИЈА НА ПЛАНИНАРСТВОТО ВО КАВАДАРЦИ-.П.С.Д ОРЛЕ КАВАДАРЦИ

БЛАГОДАРНИЦА :-20 – ГОДИНИ СПОРТСКО НОВИНАРСТВО И 30 – ГОДИНИ ВО МЕДИУМИ-.МИКИ ВИДЕНОВИЌ

БЛАГОДАРНИЦА:-ЗА ПОСЕБЕН ПРИДОНЕС НА БЕЗБЕДНОСТА ВО СПОРТОТ НА КАВАДАРЦИ-.ПС – ОН КАВАДАРЦИ

БЛАГОДАРНИЦА -ЗА ПОСЕБЕН ПРИДОНЕС ВО РАЗВОЈОТ НА СПОРТОТ ВО КАВАДАРЦИ-ГРАДОНАЧАЛНИК м-р Митко Јанчев.

Ве молиме пратете не и стиснете лајк:
error20
fb-share-icon0