ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

Негативните мисли создаваат болест на умот, духот и телото: 10 индијански правила за спокоен живот

Овие 10 правила ќе ве инспирираат да размислите за својот живот и да го подобрите, но и да живеете поспокојно.

1. Бидете толерантни кон оние кои не се на истиот пат со вашиот. Незнаењето, лутењето и љубомората се само дел од изгубените души. Тие не се за вас.

2. Пронајдете се себеси. Не дозволувајте другите да управуваат со вашиот пат. Тоа е само ваш пат.

3. Бидете обзирни кон гостите во вашата куќа. Послужете им најдобра храна, понудете им најдобар кревет, бидете чесни и праведни кон нив.

4. Не земајте ништо што е ваше, од никаде. Не сте го заслужиле, ниту пак добиле тоа.

5. Станете со сонцето и помолете се. Молете се сами и често. Најдете мир во тоа.

6. Почитувајте го мислењето на другите, нивните желби и зборови. Никогаш не ги прекинувајте додека зборуваат, не замерувајте и не ги навредувајте.

7. Сите луѓе грешат. Секоја грешка може да биде простена.

8. Негативните мисли создаваат болест на умот, духот и телото. Вежбајте оптимизам.

9. Децата се иднината. Всадете љубов во нивните срца, водете ги со мудрост и учете ги за животот.

10. Секогаш бидете искрени.

Ве молиме пратете не и стиснете лајк:
error20
fb-share-icon0