ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

ТРАЧ МУАБЕТИ > Музика > Немаат пари: Бугарија се откажа од Евровизија

Немаат пари: Бугарија се откажа од Евровизија

1 мин читање

Бугарија нема да учествува оваа година на Евровизија поради финансиски причини.

Ова го соопштил бугарскиот национален сервис БНТ, може да се види на официјалниот сајт на Евровизија.

-Со тага ви соопштуваме дека Бугарија нема да учествува на Евровизија. Оваа одлука се базира на финансиски причини, бидејќи, според менаџментот на сервисот, трошоците на проектот далеку ги надминуваат финансиските капацитети на БНТ, се вели во соопштението.