ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

ТРАЧ МУАБЕТИ > Регион > ПОДГОТВЕТЕ СЕ: Снег во Хрватска, на крајбрежјето бура- на прагот на пролетта еве какво време не очекува во Македонија

ПОДГОТВЕТЕ СЕ: Снег во Хрватска, на крајбрежјето бура- на прагот на пролетта еве какво време не очекува во Македонија

На прагот на пролетта, во хрватски Горски Котор паѓа снег, патиштата се влажни во поголемиот дел од земјата, а крајбрежјето е зафатено од бура.

Снег има и во некои пониски предели, како во зимскиот период.

На поголемиот дел од патиштата во Горски Котор и Лика сообраќајот е забранет за возила кои немаат зимска опрема и за камиони.

Додека во Хрватска врне снег во Македонија нема место за паника, бидејќи вистинската пролет штотуку пристигнува, еве какво време не очекува до крајот на месецот.