ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

ТРАЧ МУАБЕТИ > Славни > Поради обвинувањата за злоставување на деца: Восочната фигура на Мајкл Џексон заменета со фигура на Бред Пит

Поради обвинувањата за злоставување на деца: Восочната фигура на Мајкл Џексон заменета со фигура на Бред Пит

Најстариот трговски центар во Данска ја отстрани восочната фигура на Мајкл Џексон од страв дека може да биде навредлива за купувачите или да биде оштетена заради обвинувањата кон Џексон за злоставување деца.

Директорката на маркетинг центарот Редовр, Шарлот Андерсен, трговски центар кој се наоѓа во предградието на Копенхаген, изјави за данската телевизија ТВ 2 дека добиле петнаесетина поплаки од семејства со деца заради фигурата на Џексон.

Центарот најави организирање на изложба на восочни светски ѕвезди, вклучувајќи и на Мерлин Монро и Џулија Робертс за време на неделниот зимски школски распуст во Данска кој почна денес.

Восочната фигура на Џексон е заменета со фигура на Бред Пит.

Трговскиот центар на 75.500 квадратни метри е прв центар отворен во Данска во 1966.година.