ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

ТРАЧ МУАБЕТИ > Магазин > Продаден единствениот примерок на Ferrari P80/C кој беше склопуван 4 години

Продаден единствениот примерок на Ferrari P80/C кој беше склопуван 4 години

1 мин читање

Суперавтомобилот Ferrari P80/C, кој беше склопуван цели четири години во рамки на проектот кој гигантот за производство на спортски автомобили го започна во 2015, а во кој произведоа само еден уникатен примерок на болид, беше продаден на презентација во Хонг Конг.

Името на сопственикот кој го купи уникатниот болид Ferrari P80/C веројатно никогаш нема да се дознае во јавноста.

Станува збор за тркачки болид, чиј анонимен купувач можеби ќе се дознае доколку суперавтомобилот се појави на некоја аукција.

Возилото не е направено за на пат, туку само за тркачка патека. Техничките особини исто така се тајна, освен дека основата за болидот бил моделот 488 GT3.