ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

ТРАЧ МУАБЕТИ > Вести од светот > Романски работници украле дизел од НАТО во вредност од 2 милиони долари

Романски работници украле дизел од НАТО во вредност од 2 милиони долари

Осомничените, Романци, вработени во компанија за снабдување со гориво за воената база на НАТО во Црното Море, според изворите, украле дизел гориво во вредност од 2 милиони долари од американската армија. Осомничените четири години незабележано краделе од една од најзаштитените воени бази во Европа. При празнењето на резервоарот не можело да се провери дали има нешто внатре, па работниците најчесто оставале малку гориво на дното. НАТО е присутен на оваа територија од 1999 година. Црното Море е важна стратешка позиција за американската империјалистичка армија.