ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

ТРАЧ МУАБЕТИ > Вести > СКАНДАЛ: Судиите си ги вработија децата во судот – во еден ден десетици непотистички вработувања!

СКАНДАЛ: Судиите си ги вработија децата во судот – во еден ден десетици непотистички вработувања!

1 мин читање

Огромен скандал со непотизам во судовите во Скопје, открива Економски Лидер од извори во судската власт.

Во изминатиот период, откако СДСМ владее во Македонија и Рената Дескоска е министер за правда, може се детектираат десетици примери на семејни вработувања во судовите во Македонија.

-Ова е алармантно, секој месец на работа доаѓа по некое дете на судија – сведочи за Лидер, вработен во основниот суд Скопје 1, кој е наш свиркач за непотизмот таму.

Дамјан Самарџиски, син на членот на судскиот совет Влатко Самарџиски е вработен како помлад соработник во Основен суд Скопје 1.

–Дамјан е роден во 1991, вработен е од 25 јануари на определено време, само затоа што е син на Влатко – сведочи свиркачот на Лидер.

Целата вест прочитајте ја на Лидер.мк