ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

ТРАЧ МУАБЕТИ > Занимливости > Снежни скулптури од 10.000 уметници почнаа да се топат поради топлото време

Снежни скулптури од 10.000 уметници почнаа да се топат поради топлото време

Скулптурите од мраз и снег што ги изработија речиси 10.000 уметници во кинескиот град Харбин, се истопија поради топлиот бран што ги изненади организаторте, па беа приморани 10 дена порано да го затворат најголемиот зимски фестивал во Кина.

Невообичаено високите температури за овој период од годината ги нарушија плановите на голем број посетители кои купиле билети за фестивалот, но и платиле авионски карти и сместување. Организаторите истакнуваат дека парите за купените билети ќе им бидат вратени.