ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

ТРАЧ МУАБЕТИ > Вести > Соколов: Победата на претседателскиот кандидат од ВМРО-ДПМНЕ на претседателските избори значи гарантирање и чување на Уставот на Македонија

Соколов: Победата на претседателскиот кандидат од ВМРО-ДПМНЕ на претседателските избори значи гарантирање и чување на Уставот на Македонија

1 мин читање

Некои македонски патриоти од земјава и дијаспората во последно време се повеке наметнуваат тези за Бојкот на предстојните Председателски избори. Свесно или не влегуваат во игрите на Заев и неговата приватна Хунта, ова преку својот Фејсбук статус го пишува еден од основачите и дел од ветераните на ВМРО ДПМНЕ, Иван Соколов.

-Бојкотирањето на овие избори е свесно одкажување од нерамната борба која ни предстои. Тоа е борба да се биде или не. ПОБЕДАТА КЕ ОЗНАЧИ НОВО ВЕМЕ НОВА ИНСТИТУЦИОНАЛНА БОРБА, БОРБА НА ПРАВНО ДОКАЖУВАЊЕ И ИСПРВАЊЕ НА НЕПРАВДАТА. Некои наши активисти свесно или не посакуваат ВМРО да ја претворат во Талибанска хорда барајки на талибански начин да бараме решенија. Неправдата постои таа е видлива и за слепите и таа мора да биде исправена со правни и политички докажувања. Затоа не Поддржувам БОЈКОТ Затоа сметам дек единствена Алтернатива за Макединија е победа на председателските избори. Победа од Кандидатот на ВМРО победа од кандидат кој ке биде вистински чувар на Уставот на Р Македонија… Нели тоа сите го посакувавме?, прашува Соколов.