ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

Со поскапување на паркингот во Штип се потврдува лицемерието на локалната власт која не предвидува враќање на парите кај граѓаните

Почитувани,

На денешната комисиска расправа од страна на ЈП „Стипион“ е предложен нов ценовник на паркинг услугите со кој што се предвидува покачување на дневната, месечната  и годишната цена на паркинг услугите како и на закупувањето на паркинг просторот.

Со ова уште еднаш се потврдува лицемерната и популистичка политика на оваа локална власт која што со ова не предвидува ниту  враќање на парите кај граѓаните ниту пак расчистување на сообраќајниот метеж.

Наспроти ова, тие планираат финансирање на новите партиски вработувања во ова комунално претпријатие на сметка на граѓаните.

Затоа оваа прилика ја користам да ги повикам советниците од СДСМ кои што денеска го овој предлог да размислат, и на наредната седница на Совет каде што ќе се носи конечната одлука за одобрување на овој предлог, добро да размислат да ги консултираат граѓаните, да го слушнат гласот на граѓаните, затоа што ова ќе значи дополнителен терет на сметка на граѓаните.

 

Ве молиме пратете не и стиснете лајк:
error20
fb-share-icon0