ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

ТРАЧ МУАБЕТИ > Регион > Србија го враќа радарот со кој како на дланка се гледа половина Балкан

Србија го враќа радарот со кој како на дланка се гледа половина Балкан

Србија ќе го враќа радарот на врвот Копаоник со кој како на дланка се гледа половина Балкан. Овој радар беше тргнат поради притисок од страна на НАТО поради тоа што Србија на тој начин имаше контрола и на територијата на Косово но и добар дел на Македонија.

Сега НАТО повторно се противи бидејќи локацијата се наоѓа на адмистративната линија со Косово која е надлежност на КФОР.