ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

ТРАЧ МУАБЕТИ > Спорт > Уапсен Огњен Врањеш: Драма на фудбалерот на аеродромот во Белгија!

Уапсен Огњен Врањеш: Драма на фудбалерот на аеродромот во Белгија!

Фудбалерот на Андрелехт, Огњен Врашеш уапсен е на аеродормот во Шарола, бидејќи немал важечка дозвола за престој во Белгија.

На контрола на пасошите утврдено е дека визата за престој му истекла, па забранет му е влез во земјата. Клубот имал обврска да ја среди документацијата за неговиот престој, но тоа не го направиле. Врањеш не знаел дека визата не му е регулирана, па доживеал голема непријатност. Кога ги предал документите, речено му е дека мора да оди на сослушување.

Така фубалерот од БиХ ноќта морал да ја помине во затворен центар.

Запрената личност тврдела дека е играч на Андерлехт, но немала доказ за тоа – навел службеникот во записникот.

Врањеш морал да има дозвола за престој, која ја поседувал на основа на договорот со Андерлехт, но таа е запрена минатиот месец.