ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

ТРАЧ МУАБЕТИ > Занимливости > Урнебесен настап на данскиот национален оркестар

Урнебесен настап на данскиот национален оркестар

Данскиот национален камерен оркестар храбро го прифати предизвикот да свири под многу необични околности.

На иницијатива на Клаус Пилгард кој ги снима реакциите на луѓето кои изеле лути пиперчиња, а членовите на оркестарот изеле некои од најлутите видови пиперчиња и се обиделе да свират. 

Како изгледа една композиција во изведба на лут камерен оркестар?

Видеото кажува многу повеќе од зборовите