ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

ТРАЧ МУАБЕТИ > Вести > Филипче ја направи Македонија најнездравата земја во регионот

Филипче ја направи Македонија најнездравата земја во регионот

1 мин читање

Според извештајот кој е објавен на 24.02.2019 на тема „Кои се во светот најздрави нации“, Македонија е на дното на листата.

Во 2017-та година Македонија била на 44-то место, додека пак во 2019-та година бележи 12 места пад и се наоѓа на последното место односно на 56-то место.

Пред нас се Србија на 55-то место, Босна и Херцеговина на 42 место, Црна Гора на 41 место. Додека пак Албанија се наоѓа 43 место, а пак Грција на 26 место.

Оваа табела покажува колку се ефективни мерките на министерот Венко Филипче и на владата на СДСМ. Овие резултати се доказ дека со реформите на Заев и Филипче во здравството го допревме дното на листата.

Македонија стана најнездрава нација во светот.