ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

ТРАЧ МУАБЕТИ > Магазин > Храна и пијалаци кои не е паметно да ги мешате со алкохол

Храна и пијалаци кои не е паметно да ги мешате со алкохол

Секој кој барем еднаш пиел на празен стомак, знае дека тоа е лоша идеја.

Но, подеднакво лоша идеја е и да го комбинирате алкохолов со следниве видови храна и пијалаци:

1. Брза храна

Јадењето на брза храна вообичаено му ја отежнува работата на црниот дроб, а во комбинација со алкохол, отежнувањето е двојно поголемо.

hrana-i-pijalaci-koi-ne-e-pametno-da-gi-mesate-so-alkohol-2.jpg

2. Газирани пијалаци

Шеќерот во  газираните пијалаци и алкохолот никогаш нема да бидат добра комбинација.

hrana-i-pijalaci-koi-ne-e-pametno-da-gi-mesate-so-alkohol-3.jpg

3. Солени грицки

Сте се запрашале зошто баровите и рестораните нудат бесплатни солени грицки? Причината е едноставна: бидејќи ве ожеднуваат, што значи ќе пиете повеќе и подолго. На крајот ова може да се претвори во дехидрација, затоа внимателно.

hrana-i-pijalaci-koi-ne-e-pametno-da-gi-mesate-so-alkohol-4.jpg

4. Кафе и енергетски пијалаци

Овие пијалаци во комбинација со алкохолот имаат негативно влијание врз нервниот систем.

hrana-i-pijalaci-koi-ne-e-pametno-da-gi-mesate-so-alkohol-5.jpg

5. Храна – диуретик

Алкохолот во комбинација со храна која го чисти телото од вишокот течности може да доведе до сериозно дехидрирање на организмот.

hrana-i-pijalaci-koi-ne-e-pametno-da-gi-mesate-so-alkohol-6.jpg