ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

ТРАЧ МУАБЕТИ > Занимливости > Цело време сме биле во заблуда: За што служи синиот дел од гумата за бришење?

Цело време сме биле во заблуда: За што служи синиот дел од гумата за бришење?

Дали знаевте дека синиот дел од гумата за бришење никогаш не требало да брише траги од хемиско пенкало? Еве за што всушност треба да биде користен.

Речиси секој човек барем еднаш во животот имал ваква гума, во убедување дека синиот крај претставува дел гумата кој брише траги од хемиско пенкало.

Но работата е всушност малку поинаква. Секој кој би се обидел да брише, не би ја завршил работата и хартијата би се искинала.

Синиот крај всушност бил наменет за бришење ознаки кои се напишани со молив на дебела и тешка хартија.

Мекиот крај со розева или портокалова боја е направен за помека хартија, која синиот дел би ја искинал.