ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

ТРАЧ МУАБЕТИ > Љубов и секс > Љубовта е уметност!

Љубовта е уметност!

1 мин читање

„Ако личноста е способна продуктивно да сака, таа се сака и самата себе. Ако ги сака само другите, тогаш тој човек воопшто не е способен да сака.

Дали е љубовта уметност? Тогаш бара знаење и труд.

Љубовта е единствениот задоволувачки одговор на проблемот на човековото постоење.

Љубовта е уметност: најважна работа на светот е добро да се научи оваа уметност.

Таа не е само примарен однос кон одредена личност; љубовта е став, ориентацијата на битието кон светот како целина, не само кон еден предмет на љубовта.

Љубовта кон беспомошниот, љубовта кон сиромашниот и непознатиот, тоа е почеток на братска љубов.

Незрелата љубов вели: Те сакам затоа што ми требаш.
Зрелата љубов вели: Ми требаш затоа што те сакам.

За повеќето луѓе денес, поимот љубов подразбира некој да ве сака, а не вие да бидете способни да сакате.“

About Post Author