ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

ТРАЧ МУАБЕТИ > Живот и Стил > 5 работи за кои сигурно ќе се каете за 5 години

5 работи за кои сигурно ќе се каете за 5 години

1 мин читање

Ова се 5-те работи за кои ќе се каеме за 5 години отсега.

1.Им посветуваме многу малку време на нашите блиски – порано или подоцна, сакаме да бидеме со луѓе кои ни прават да се чувствуваме добро и спокојно. Затоа, штом ќе станете наутро, потсетете се кои се тие луѓе. Сетете се на вашите блиски, на оние кои ги земате здраво за готово, а ја заслужуваат вашата љубов и внимание.

2.Не преземаме ништо за нашите цели – сакаме да постигнеме некои работи кои ни се важни, но само чекаме тие да се средат самите од себе. Но, тоа не се случува. Времето брзо поминува и еден ден се будиме сфаќајќи дека сме ја пропуштиле шансата, бидејќи сме се занимавале со други нешта.

3.Прифаќаме помалку отколку што заслужуваме – патот до успехот почнува од доле, но понекогаш многу долго се задржуваме на места и со луѓе кои нè прават несреќни, мислејќи дека не заслужуваме ништо повеќе од тоа.

4.Постојано бараме изговори – за сите нешта кои ги правиме или не ги правиме, за сите нешта кои другите ни ги прават, постојано наоѓаме изговори.

5.Нетрпеливи сме – не дозволуваме да чекаме, постојано сме нервозни и трпеливи, сакајќи ги сите нешта одеднаш.