ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

Цвеќиња

1 мин читање

Ова лековито и декоративно растение суклент потекнува од Јужна Африка и опфаќа околу 200 познати видови. Има листови кои формираат...

1 мин читање

Ова нежно и брзо растечко растение потекнува од планинските шуми на источна Африка и Занзибар. Неговото латинско име "Impatiens" значи...