ТРАЧ МУАБЕТИ

Се е трач но има и вистина

ТРАЧ МУАБЕТИ > Магазин > Qualcomm дебитира со првиот 5G модем во светот

Qualcomm дебитира со првиот 5G модем во светот

1 мин читање

Компанијата Qualcomm го потврди лансирањето на првиот 5G модем со “Snapdragon X55”. Компанијата првпат го најави својот 5G модем во 2016 година, Snapdragon X50 и Snapdragon X55 како втора генерација на оваа технологија денес.

Заедно со лансирањето на модемот, компанијата, исто така, го најави лансирањето на модулот за антената mmWave, кој е паралелен, кој на модемот му овозможува да функционира на прво место. Антената ја комплетира QualWell’s mmWave 5G линијата покрај постоечката под-6 GHz антена и други модули.

Snapdragon X55 е првиот најавен модем за поддршка на технологијата за следење на пикови од 100 MHz и адаптивната антенска подесување за 5G под-6 GHz, дизајнирана за енергетски ефикасни конекции за следната генерација на паметни телефони и мобилни уреди.

Snapdragon X55 е дизајниран да донесе 5G во широк спектар на уреди, вклучувајќи премиум паметни телефони, мобилни репетитори, секогаш поврзани компјутери, лаптопи, таблети, фиксни безжични пристапни точки, уреди со продолжен реалност и автомобилски апликации.

Со модерен пад Snapdragon X55 5G со новонајавениот 5G mmWave антенски модул (QTM525), нов чип со 14nm RF приемник за 5G под-6 GHz и LTE и под-6 GHz RF предни модули за испорака на следната генерација решение за модем до антена за сите главни спектар групи, помагајќи им на клиентите брзо да изградат 5G уреди и на глобално ниво.